Aanbieding!

Art Deco buffetkast

Prachtige vintage buffetkast. De kast bestaat uit 2 delen en komt uit de jaren ’20/’30 en is uitgevoerd in de typische Art Deco vormgeving.
Het onderste deel bestaat uit een gesloten kastgedeelte. Het bovenste gedeelte bestaat uit vitrinekastjes met 2 deurtjes voorzien van glazen ruitjes. Daaronder bevindt zich een spiegel. Gezien de leeftijd van de kast verkeerd deze in zeer goede staat.
Zowel de onderkast als de bovenkast zijn rijkelijk versierd met fraai metalen beslag en houtsnijwerk, uiteraard ook in de mooie Art Deco stijl. Zelfs de originele sleutels zijn nog aanwezig. Afmeting: 106.5 cm breed, 54 cm diep en 200 cm hoog. De onderkast heeft een afmeting van 54 cm diep en 97 cm hoog en 106.5 cm breed.

Art deco was een populaire stijlbeweging van 1920 tot 1939 die haar weerslag had op de decoratieve en toegepaste kunst, bij zowel de architectuur, het grafische, industriële en interieurontwerp, als de beeldende kunst en kledingmode. De beweging was in zekere zin eclectisch, d.w.z. een mengelmoes van vele verschillende stijl- en kunststromingen uit de eerste decennia van de 20e eeuw. Belangrijkste kenmerk van art deco, en tevens het onderscheid met de meer organische art nouveau, is de omarming van technologie in aanvulling op traditionele motieven. De foto’s spreken voor zich.

Oorspronkelijke prijs was: €595,00.Huidige prijs is: €395,00.