VERKOCHT Antieke Philips FX551A/90 radiogrammofoon-meubel

Uniek item, deze werkende Philips radio kast met platenspeler.

Het Philips radiogrammofoon-meubel type FX551A uit de “Diamant” serie bestaat uit een staande houten kast met daarin een AM/FM afstemmer met 4 golfbereiken, mono versterker en een 3-snelheden platenspeler. Deze laatste wordt afgesloten met een houten bovenklep. Het toestel is uit 1955.

EM80 afstemoog

De dubbele knop links is voor toon en volume, rechts voor afstemming AM/FM en ferroceptor. De druktoetsen zijn voor Uit, PU, LG, MG, KG en FM.

De opnemer elementen zijn verwisselbaar, een is voor 33/45/78 toeren en heeft twee saffiernaalden, de andere met een diamantnaald is alleen voor 33/45 toeren gebruik. De ingebouwde versterker is van het transformatorloze type.

Voor AM ontvangst heeft het toestel een ingebouwde (dubbele) draaibare ferroceptor. Er bestaan verschillende versies van dit apparaat, het afgebeelde toestel is de /90 variant. De /00 uitvoering heeft een EM34 afstemoog en een eindbuis minder. In plaats daarvan is een uitgangstrafo gemonteerd. Afmetingen: 55.5 cm breed, 38 cm diep en 78 cm hoog(gesloten)