Admiral Fitzroy’s barometer by Alfred Davis London

500,00

Antieke barometer met Admiral Fitzroy’s remarks. De kast is van eiken en de barometer wordt gedateerd uit einde 19e eeuw, rond 1880. Gemaakt vij Alfred Davis, London. De barometer verkeerd in goede staat.

Schitterende Admiral Fitzroy barometer. Hoogte 93 cm breedte 20.5 cm diepte 6 cm. .In originele staat.

Robert Fitzroy, zoon van Lord Charles, werd geboren in Ampton Hall, Suffolk, in 1805 Tijdens zijn lange carrière was hij jarenlang kapitein van de HMS Beagle, die bekendheid als gevolg van de bereikte Charles Darwins expedities. Hij uiteindelijk steeg tot de rang van admiraal, werd verkozen tot parlementslid voor Durham in 1841, en de gouverneur van Nieuw-Zeeland benoemd in 1843.

Bij zijn afscheid van de actieve dienst in 1850, richtte hij zijn aandacht op de wetenschap van de meteorologie. Tot zijn grote prestaties, veroorzaakte hij de Times het weer informatie af te drukken op een dagelijkse basis en de Board of Trade voor veel kustdorpen voorzien barometers. Hij ontwierp een sterk verbeterde marine barometer. In 1862 publiceerde hij zijn Weer Boek dat zijn uitgebreide en enorm belangrijk werk samengevat op meteorologie
Kan niet worden verstuurd ivm glaswerk en kwik.

Uitverkocht